Minden tartozását visszafizette az Együtt

2018. július 17., 20:19

Szerző:

Kedd este Szabó Szabolcsnak, az együtt csepeli országgyűlési képviselőjének a Facebook-oldalán jelent meg egy bejegyzés, amely szerint a párt minden tartozását, 153 637 000 forintot kiegyenlítette azután, hogy az április 8-i választásokon az egy százalékot sem érte el, így pedig vissza kellett fizetnie a költségvetési támogatást a Magyar Államkincstárnak. Az Együtt adománygyűjtő akciót indított ennek érdekében, ezen – a magyar közélet eddig legnagyobb adománygyűjtési akciójában – gyűlt össze a pénz, amelyért a párt újra köszönetet mondott. Állítólag még jóérzésű fideszesek is utaltak. A támogatás visszafizetéséért az öt elnökségi tag magánvagyonával felelt, akkor is, ha a választási vereség miatt mindannyian lemondtak.

 

A pártvezetés korábbi nyilatkozatai szerint az Együtt valószínűleg megszűnik, de Juhász Péter volt pártelnök azt mondta, hogy a politizálást tovább folytatják. Ma egyébként az Együtt miatt lehet kimondani  jogerős bírósági ítélet van róla –, hogy Rogán Antal bűnöző, a Magyar Idők pedig lopott pénzből működik.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.