Minden pénzt kivettek Andy Vajna „örökösei” az elhunyt filmcézár vagyonkezelőjéből, milliárdokat pucoltak ki a cégből

2019. július 8., 15:21

Szerző:

Az elhunyt Andy Vajna filmipari biztos és állami kaszinókoncesszióval kitömött milliárdos vagyonkezelője, az AV Investments Kft. összesen nagyjából 7 milliárd forintos vagyonnal rendelkezett, ám mint a cég éves beszámolójából kiderült, teljesen kisöpörték valakik a céget – szúrta ki a G7.

A vagyonkezelőből 1,3 milliárd forint osztalékelőleget vettek fel, ami a gyakorlatban a tőke kisöprését is jelenti, azaz további 5,7 milliárd is ki lett szivattyúzva a másfél tucat céget, közte az óriási hasznot termelő kaszinókat is tulajdonló cégből.

A pénz ugyanakkor alig követhető nyomon, ugyanis Andy Vajna korábban egy offshore cégbe, az amerikai Cinergi Picture Entertainment Inc.-be terelte minden vagyonát, emiatt a valódi tulajdonosi háttere felderíthetetlen a cégnek. A Cinergi jutott hozzá 5,7 milliárdhoz.

A fennmaradó 1,3 milliárd tulajdonosa sincs nevesítve, az osztalékfelvételről mindössze ez szerepel:

„A Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, illetve az örökösét illeti meg.”

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.