Milliomos fideszes örvendezik a minimálbér emelésén a legújabb kormányzati reklámkampányban

2019. január 11. 09:12 - szerző: 168 Óra

Magyarország jobban teljesít, de ő biztosan.

A minimálbér emelkedésének örvend az év elején újraindított „Magyarország jobban teljesít" kormányzati televíziós kampányában az az Ajtai Péter, aki korábban fideszes színekben indult a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri tisztségért 2014-ben, sikertelenül – vette észre az ugytudjuk.hu.

A hirdetésben szó esik az ingyenes gyermekétkeztetésről, a kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentéséről, valamint Ajtai előadásában elhangzik, hogy a minimálbér „idén már több mint kétszer annyi, mint 2010-ben”. A férfi a hirdetés második megszólalója.

A hírportál szerint Ajtai szereplése azért is külön érdekes, mert úgy dicséri a minimálbér emelését a hétköznapi munkavállaló szerepében, hogy egyébként „jól menő milliomos vállalkozóként ismert a megyében, többek között sütödében van érdekeltsége”. Abban a Békés megyében, ahol a legtöbb ember él egyébként minimálbérből, a munkavállalók 60 százaléka.

Ajtai Péter
Fotó: ugytudjuk.hu

A cikk megjegyzi, hogy a minimálbér emelkedéséhez az is hozzá tartozik, hogy vásárlóerő-paritáson már a megemelt román minimálbér is magasabb, azaz több termék megvásárlása futja keleti szomszédunkban, Békés megye határában, mint a legalacsonyabb bért kapó magyaroknak.

Nem ez Ajtai első szereplése: egy 2018-as kormányzati kiadványban is feltűnt már „jómunkásemberként”. A „Magyarország erősödik" kiadványban a szakmunkás minimálbér emelkedését prezentálandó, egy overallba öltözött, kezében sárga védősisakot fogó, kissé pocakos, de mindenképpen derűs dolgozó férfiként jelenítették meg jól menő fideszes vállalkozót.