Milliókat fizethet a felcsúti önkormányzat, mert nincs már elég közmunkás

2018. december 6. 17:09 - szerző: 168 Óra

Felcsúton már annyira elfogytak a közmunkások, hogy amit eddig kézi erővel oldottak meg, azt a jövőben inkább gépesítik egy önkormányzati előterjesztés szerint – írja az mfor.

A Mészáros László polgármester által jegyzett dokumentum szerint egy kisebb traktor beszerzését tűzték ki célul. Mészáros indoklása szerint Felcsúton már alig van nem foglalkoztatott, elérhető munkaerő, a komolyabb fizikai munkát is ellátni képes közmunkások pedig teljesen elfogytak.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási oldala megerősíti a közmunkások számának csökkenését Felcsúton. Idén októberrel bezárólag mindössze 8 közfoglalkoztatottja volt az önkormányzatnak. Egy éve 12, előtte pedig 16 közmunkást foglalkoztattak.

Fotó: Youtube

A közmunkáshiány tükrében úgy véli Mészáros, hogy a közterületek karbantartását, a füves területek, útpadkák nyírását, a téli sószórást és az esetleges hótolást gépesítve hatékonyabban tudják ellátni. Eddig is vettek igénybe munkagépeket, de az eddigi, szívességi segítség és külső vállalkozással, szerződéses alapon történő munkavégzés helyett inkább saját erővel, külső tényezőktől nem függve látnák el a jövőben ezeket a feladatokat.

Az új gép működtetését a polgármester szerint az önkormányzat alkalmazásban álló karbantartókkal meg tudják oldani.