Migránsokkal rémisztgeti a romákat az EP-kampány finisében Farkas Flórián, de az egyenruhás légiósokat nem emlegette

2019. május 23., 16:53

Szerző:

A Farkas Flórián vezette Lungo Drom roma érdekvédelmi szervezet is belevetette magát az EP-kampányba: levelet küldtek a roma nemzetiségi önkormányzatoknak, melyben azzal riogatnak: ha migránsok jönnek az országba, magukkal hozzák „a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet” – írja az Azonnali.

A Farkas Flórián jegyezte levél többek közt így érvel a Fideszre való szavazás mellett:

  • „A cigányságot bevonva értünk el visszafordíthatatlan eredményeket az oktatás, a foglalkoztatás, az életkörülmények javítása területén. De nem csupán arról van szó, hogy meg kell védenünk az eddig elért eredményeinket.”
  • „Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység.”
  • „Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet.”
  • „Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat.”
  • „A migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést a cigányságra.
    Farkas Flórián
    Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Farkas Flóriánnak feltehetően nem kellett sokat gondolkodnia azon, mit írjanak a roma önkormányzatoknak szóló levélben, ugyanis gyakorlatilag szó szerint azok a mondatok olvashatók abban, amelyeket korábban a kormánypárti Magyar Hírlapnak nyilatkozott még áprilisban – írja a lap.

A roma önkormányzatoknak elküldött röpiratot Balogh Lajos „Paci” emberi jogi aktivista is megosztotta Facebook-oldalán. Hozzátette, hogy a cigányságra nem a bevándorlás a legnagyobb veszély, hanem a szélsőséges eszméket vallók. Kedden tartott ugyanis Törökszentmiklóson cigányozós erődemonstrációt a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalom, oldalán a Betyársereggel kiegészülve.

És itt emlékeztetnénk arra a tavaly márciusi esetre is, amikor a miniszterelnök maga egy miskolci kampánylátogatásán a migránsok közé sorolta a magyar a cigányokat. Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy

„Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba”.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.