Migránsnak nézték a vendégmunkásokat a gyomaendrődiek, a polgármester sajtótájékoztatón igyekezett csillapítani a rettegést

Olyan mély gyökereket eresztett a magyar lelkekben a Fidesz-propaganda, hogy már a kukorica címerezéssel is vigyázni kell.

2019. július 11., 17:22

Szerző:

Rendkívüli sajtótájékoztatót kellett összehívnia a gyomaendrődi polgármesternek, mert a hétvége óta záporoznak a lakosok felől a bejelentések, hogy idegenek portyáznak a város határában: bár az elszállásolt százötven külföldi állampolgár a kisváros külterületén egy elhagyott gyártelepen lakik átmenetileg, mégis riadalmat keltettek a helyiekben – írta a hvg.hu.

Toldi Balázs nyugtatta a lakosokat, hogy a külterületi gyártelepen elszállásoltakat már vizsgálják a hatóságok. Szarvas, Csabacsüd, Szentes környékén címerezik a kukoricát a vendégmunkások, egy agrárvállalkozó foglalkoztatja őket, a telepet pedig annak tulajdonosától szabályszerűen bérli.

A munkaerőhiány számszerűen nem a mezőgazdaságot sújtja a legjobban, de kétség kívül ebben az ágazatban a nehéz fizikai munkára szinte lehetetlen munkásokat szerezni. A kukoricacímerezés is a legnehezebbek közé tartozik.

A hivatalos adatok szerint 2017-ben 23 ezer, 2018-ban már 60 ezer külföldi jött Magyarországra munkavállalás céljából – írta a lap.

Volt már hasonló pánik Magyarországon: tavaly Balatonőszödön Venezuelából hazatérő magyarokat néztek „néger migránsnak". Ott a szomszédos Balatonszemes alpolgármestere igyekezett helyreállítani a nyugalmat.