Migránsnak kiáltotta ki a vak fideszes gyűlölet a szegedi szegényeket, most visszavágtak a szánalmas riogatásra

2017. december 20. 19:22 - szerző: Biró Marianna

Nehéz sorsú szegedi családok gyerekei kívánnak kellemes ünnepeket a szegedieknek a városi citylight-plakátokon – értesült a 168 Óra. Emlékezetes, hogy decemberben ötven család nyert a szegedi önkormányzat szociálisbérlakás-pályázatán, néhányuk gyerekei szerepelnek a plakátokon.

Szeged karácsonyi plakátkampánya erős üzenet a sorosozó, migránsozó kormányoldalnak
Fotó: Ivanyi Aurel

A városban – mint megírtuk – aláírásgyűjtést kezdeményezett a Fidesz, mivel szerintük Botka László polgármester „migránsokat” kíván a városban letelepíteni. A kormánypárti képviselők többször utaltak arra, hogy Botka a szociális bérlakásokban kívánja a „migránsokat” elhelyezni. Valójában a szegedi önkormányzat ötszáz lerobbant ingatlant újít föl, és adja bérbe őket a piaci ár harmadáért rászoruló, öt éve Szegeden élő családoknak.

A valóságalapot teljes mértékben nélkülöző riogatással az után sem hagytak fel a kormánypárti politikusok, hogy Botka visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Ennek részeként külön helyi konzultációt is indítottak, amelynek keretében személyesen is felkeresik az embereket Szegeden, hogy külön is megkérdezzék tőlük: „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?”, továbbá Védjük meg Szegedet! feliratú standokon aláírásokat is gyűjtenek.

A mostani közterületi kampánnyal a polgármester és az általa vezetett önkormányzat kemény jelzést adhat mind a helyieknek, mind pedig csattanós választ a Fidesznek: valójában kiket is telepíti Szegedre Botka László.