Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

„Migránsmunkásokat” ellenőrző őrség felállítását javasolja a Jobbik

2019. május 15. 13:08 - szerző: MTI

A Magyarországon dolgozó „migránsmunkásokat” munkaügyi, közegészségügyi és közrendvédelmi szempontból ellenőrző idegenrendészeti őrség felállítását javasolja a Jobbik – jelentette be a párt EP-listavezetője, elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyöngyösi Márton közölte: erről szóló javaslatukat az európai parlamenti (EP-) kampány idején tartó ülésezési szünet után az Országgyűlés elé terjesztik.

Hangsúlyozta, beláthatatlan következményei lehetnek a külföldi vendégmunkások behozatalának. Az általuk javasolt új szervezet azt is felügyelhetné, megvalósul-e a Jobbik által javasolt "magyar kvóta", amelynek lényege, hogy a tíz embernél többet foglalkoztató cégek alkalmazottainak legalább kilenctizede uniós polgár legyen - ismertette.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, utcafórumaikon azt tapasztalták, hogy az embereket megfélemlíti a kormány külföldi munkavállalókat betelepítő gazdaságpolitikája. Szavai szerint

tervezett és tervszerűen végrehajtott lakosságcsere zajlik az országban.

Nem olcsón dolgozó külföldi munkaerőre, hanem a nyugatra kivándorolt magyarok európai bérekkel visszahozására volna szükség - jelentette ki.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy hetek óta nem kapnak magyarázatot a kormánytól arra, miért épül Tiszaújvárosban háromezer unión kívüli – helyi hírek szerint török –  vendégmunkás számára konténerváros, amikor a Mol 12 milliárd forintos állami támogatással készül vegyi üzemet építeni.