Csökkentették annak a férfinak a büntetését, aki meztelenül támadott meg nőket Zuglóban

2019. november 18., 09:53

Szerző:

Nyolc évről hat év börtönbüntetésre csökkentette a másodfokú bíróság annak a 30 éves férfinak a büntetését, aki 2016 decembere és 2017 áprilisa között négy nőt támadott meg Budapest XIV. kerületében - közölte az Ügyészség. A férfi éjszaka járta kocsival a kerületet, és az általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló, gyalog, egyedül közlekedő nőket kezdett követni.

Egy idő után kiszállt a kocsiból, meztelenül, arcát sállal, vagy álarccal takarta, majd a nőkre támadt.

Áldozatait fizikailag és szexuálisan is bántalmazta, illetve megkísérelte bántalmazni. Az egyik nő súlyos egészségromlást szenvedett.

Fotó: police.hu

A férfit a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban maradt – szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A vádlott beszámítási képessége közepes-súlyos fokban korlátozott volt.

A bíróság bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

A másodfokú bíróság a beismerésre és a beszámítási képesség korlátozottságára is figyelemmel a börtönbüntetést a középmérték alá, hat évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.