Új egészségügyi központot akar építeni Tállai András futballklubja a több száz milliós tao-támogatásból

2019. december 7., 18:16

Szerző:

Egy egészségügyi központ felépítésére fordítja Tállai András volt NAV-elnök, jelenlegi pénzügyi államtitkár futballcsapata, a Mezőkövesd Zsóry FC azt a 305 forint tao-támogatást, amelyet az Magyar Labdarúgó-szövetség 2019-re jóváhagyott a számára – írja a Privátbankár. Bár a mezőkövesdi klubnak van már egy egészségügyi központja, úgy tűnik, ezt kinőtte a csapat, az új felépítése ugyanis a 2019/2020-as sportfejlesztési program fő célkitűzése lett. Összesen  209,4 millió forintból húznák fel a komplexumot, amihez 149 millió forint taót igényelnek. 

Fotó: MTI/Vajda János

„Jelen program központi elemeként meg szeretnénk valósítani egy modern, megfelelő nagyságú és felszereltségű kondicionáló és egészségügyi központot, mely a szövetség elvárásainak megfelelő környezetet biztosítana az utánpótláskorú és a felnőtt korú játékosok általános fizikai állapotának javítására, fenntartására és fizioterápiás és egyéb kezelésekre, regenerációra" – hangzik a program erről szóló része. 

Az egészségügyi központban lesz a regenerációt elősegítő cryo-szoba, de mellette felszerelnének fel egy labdafogó hálót is, mert a pályáról kirúgott labdák és összeszedésük rongálja a szomszédban lévő mezőgazdasági területet. 

Ami a teljes programot illeti, 

  • 84,4 milliót előfinanszírozásban tárgyi eszközök beszerzésére és felújítására,
  • 35 milliót utánpótlás-nevelésre,
  • 23 milliót előfinanszírozásban ingatlanberuházásra,
  • 12,9 milliót személyi jellegű ráfordításokra,

kérnek. Maga a stadion is új biztonságos térfigyelő kamerarendszert kap. 

Ami a futballt illeti, az Orbán Viktor kedvenc magyar klubjának számító Puskás Akadémia FC mögött álló Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány és az Illés Sport Alapítvány után a Mezőkövesd Zsóry FC kapta a legtöbb tao-pénzt a rendszer 2011-es bevezetése óta. Ez 3,2 milliárd forintot jelent, amelynek a felhasználásával stadion és sportszálló is épült már a környéken.