Továbbra is csapadék várható

2020. október 14., 06:29

Szerző:

Reggel, délelőtt dél felől csökkenni kezd a felhőzet. Napközben már csak az északi megyékben lesz borult az ég, további csapadék is ott fordulhat elő, de már jóval kisebb mennyiségben, mint korábban - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Fotó: Inge Maria/Unsplash

Az északi hegyvidékek magasabban fekvő részein havas eső sem kizárt. Délebbre kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Tiszántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.