Több mint egy kilogramm metamfetamint foglalt le a rendőrség Bezenyén

2019. szeptember 18., 09:34

Szerző:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szlovák állampolgárral szemben. A Bezenye településen lakó 39 éves nő és a 27 éves férfi a bűnügyi információk szerint Ausztriában értékesítettek metamfetamint, amelyet otthonukban raktároztak – számol be róla a police.hu.

Elfogásukra a nyomozók szeptember 16-án reggel akciót szerveztek. A drogkereskedőket a rendőrök 5 óra 10 perckor elfogták, majd kutatást tartottak a házukban.

A nyomozók 1.036 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot, valamint számítástechnikai eszközöket, telefonokat, és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le . Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag metamfetamin, feketepiaci értéke körülbelül 13 millió forint.

Fotó: police.hu

A szlovák, valamint az osztrák társszervekkel való szoros nemzetközi együttműködés és bűnügyi információcsere eredményeképpen bizonyítható, hogy a páros korábban legalább 1.600 gramm metamfetamint értékesített kizárólag Ausztria területén.

A nőt és a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lefoglalt kábítószer vizsgálatára a rendőrök igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki.