Mészáros Lőrinchez kerülhet a TV2 is

2018. június 18. 09:33 - szerző: 168 Óra

Rövid időn belül jelentős átrendeződések lehetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban. Orbán Viktor változásokat akar és erre szűk határidőt szabott – értesült a kormányfő tágabb környezetéből és iparági forrásból a Népszava.

A hírek szerint Mészáros Lőrinc terjeszkedhet még tovább a médiapiacon. Az egyik lehetséges forgatókönyv ugyanis arról szól, hogy hozzá kerülhet az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország. Források szerint

a miniszterelnök elégedetlen a TV2 működésével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik.

Andy Vajnával állítólag azért is „elégedetlenek”, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”, Vajna a Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot.

Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy „átláthatóbb legyen a rendszer működése" – írja a lap.

Mészáros Lőrinc médiabirodalma 4,5 milliárd forint adózás előtti eredményt produkált tavaly, ebből maradt az adó befizetése után 4,3 milliárd forint profit. Az egykori felcsúti polgármesternek egy éve még csak 192 újságja volt, de szépen gyarapodik.