Ma egy 11 milliárdos MÁV-közbeszerzésnek örülhet a Mészáros-Jászai féle 4iG

2019. július 25., 11:26

Szerző:

A 4iG vezette konzorcium nyerte a MÁV és a Volán e-jegyrendszerének kiépítésére kiírt pályázatot. A Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cég az általa nemrég felvásárolt T-Systemsszel indult a közbeszerzésen – írja az Index4iG közleménye alapján.

A vállalat sajtóközleménye szerint az új informatikai rendszer az elektronikus jegyértékesítésen túl számos olyan szolgáltatást biztosít – többek között integrált menetrendi rendszer, elektronikus ügyfélszolgálat – melynek köszönhetően az utasok számára tervezhetőbbé és kényelmesebbé válik majd a helyközi közlekedés.

A rendszer várhatóan 2020 végére készül el nettó 11,15 milliárd forintból.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 4iG ezzel jó hetet zár, hétfőn például egy 900 millió forintos közbeszerzésnek örülhetett a társaság. Azzal, hogy a T-Systems is a céghez került, számos állami rendszer – például a választási rendszer – üzemeltetése is a 4iG feladatai közé tartozik ezután.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.