Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége szennyezett hatalmas bűz kíséretében

2020. május 23. 13:25 - szerző: Népszava/168 Óra

Elismerték, hogy a Mészáros tulajdonában lévő visontai keményítőgyár, a Viresol felelős a tavaly novemberi, hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért a Mátrai Erőmű telephelyén lévő Őzse-völgyi víztározóban.

Nagy István agrárminiszter ismerte el a Viresol Kft. felelősségét és számolt be arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszíni ellenőrzések alapján a területi hatóságnál kezdeményezte a Viresol Kft. környezetvédelmi felülvizsgálatát – írta meg a Népszava. Ennek során szeptember 30-ig kell áttekinteni a társaság tevékenységét vízvédelmi, hulladékgazdálkodási és levegőtisztaság-védelmi szempontból.

Fotó: Echo TV

Magát a szennyezést az akkor még Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó (azóta állami tulajdonba kerülő) Mátrai Erőmű telephelyén lévő Őzse-völgyi víztározóban észlelték először és a tavaly novemberihez hasonló szennyezések azóta is szaporodtak a környéken. Az Átlátszó.hu számolt be először a katasztrófavédelem határozatáról és arról, hogy a Viresol felelős a szennyezésért.