Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége szennyezett hatalmas bűz kíséretében

2020. május 23., 13:25

Szerző:

Elismerték, hogy a Mészáros tulajdonában lévő visontai keményítőgyár, a Viresol felelős a tavaly novemberi, hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért a Mátrai Erőmű telephelyén lévő Őzse-völgyi víztározóban.

Nagy István agrárminiszter ismerte el a Viresol Kft. felelősségét és számolt be arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszíni ellenőrzések alapján a területi hatóságnál kezdeményezte a Viresol Kft. környezetvédelmi felülvizsgálatát – írta meg a Népszava. Ennek során szeptember 30-ig kell áttekinteni a társaság tevékenységét vízvédelmi, hulladékgazdálkodási és levegőtisztaság-védelmi szempontból.

Fotó: Echo TV

Magát a szennyezést az akkor még Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó (azóta állami tulajdonba kerülő) Mátrai Erőmű telephelyén lévő Őzse-völgyi víztározóban észlelték először és a tavaly novemberihez hasonló szennyezések azóta is szaporodtak a környéken. Az Átlátszó.hu számolt be először a katasztrófavédelem határozatáról és arról, hogy a Viresol felelős a szennyezésért.