Újabb strigula: Mészáros Lőrinc cége fűtheti Paksot idén március óta

2019. július 15. 16:00 - szerző: 168 Óra

Újabb céggel gyarapodott tavasszal a Mészáros Lőrinchez kötődő cégbirodalom egy paksi székhelyű cég felvásárlásával. 2019. március 8-ától a V-Híd Vagyonkezelő Kft. lett a tulajdonosa a paksi Duna Center Therm Üzemi Szolgáltató Kft.-nek – szúrta ki az mfor a cégkivonatban a változást.

A V-Híd Vagyonkezelő egyedüli tulajdonosa a V-Híd Zrt., amely a társaság éves beszámolója szerint Mészáros Lőrinc és felesége közvetlen tulajdonában áll.

A paksi cég gőzellátással, légkondicionálással, tanuszoda és strand üzemeltetéssel, építőipari kivitelezéssel foglalkozik, de honlapjuk szerint

fő tevékenységük Paks távfűtésének ellátása.


Fotó: Kovalovszky Dániel

A D.C. Therm Üzemi Szolgáltató Kft. évek óta rendszeres bedolgozója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek is. Július 4-én három munkát nyertek el, összesen 496 millió forintnyi értékben:

  • nettó 187 millióért szennyvíz, csapadékvíz és ivóvíz csatlakozási pontokat alakítanak ki,
  • nettó 148 millióért távhő csatlakozási pontokat,
  • nettó 161,3 millióért pedig üzemi épületek tűzgátló és füstgátló ajtóinak cseréit hajtják végre.

A cég már Mészárosék megjelenése előtt is milliárdos árbevétellel büszkélkedhetett. 2017-ben a beszámoló szerint 2,3 milliárd, tavaly pedig 1,8 milliárd forint folyt be a kasszába. A költségek viszont szintén jelentősek, így a profit csak néhány tízmillió forint volt.