Nem csak a Club Aligában várják pocsék körülmények az Erzsébet-programban nyaraló nagycsaládosokat

2019. július 27., 16:24

Szerző:

Nem a Club Aliga az egyetlen, ahol rossz körülmények várják az Erzsébet-programban üdülő nagycsaládosokat – írja a 24.hu az olvasói panaszai alapján.

Pár napja a portál arról számolt be, hogy a 2018-ban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került Club Aligában olyan borzalmas körülmények várták az Erzsébet-táborok keretében kedvezményes üdülést nyert nagycsaládosokat, hogy többen inkább otthagyták a tábort. A cikk megjelenése után hasonló állapotokról számoltak be a lapnak a keszthelyi Hullám Hotelban nyaralók, míg a hévízi Helikon Szállóban pedig ugyan jó körülményeket találtak, de megalázó tapasztalatot szereztek az üdülők.

Volt olyan család, ami Hévízen kapott szállást, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel Heliosban. A szállodában a tisztasággal nem volt gond, de a berendezés nagyon retro volt. A gyerekeknek hepehupás szétnyitható kanapén kellett aludniuk, a legkisebbnek pedig betoltak egy tábori ágyat. Az olvasó úgy látta, hogy egy kétágyas szobából csináltak ötágyast, nem nagycsaládra készültek.

A reggelivel és a vacsorával nem volt gond, ebédnél azonban az Erzsébet-programosokat egy paraván mögé terelték, ahol – a többi szállodavendéggel ellentétben – menzakosztot kaptak. Valami levest, és tésztát gombával és mócsinggal.

Egy négygyerekes olvasó a keszthelyi Hotel Hullámba, hatfős apartmanba tudott foglalni idén júniusra. A lap emlékeztet arra, hogy a Hotel Hullámot a miniszterelnök vejének, Tiborcz Isvánnak az érdekkörébe sorolják a szállodai berkekben és a helyiek egyaránt, függetlenül attól, hogy közvetlen tulajdonosként éppen fellelhető-e a cégpapírokban a neve vagy sem.

Fotó: Facebook

 

A helyszínen derült ki, hogy két apró szobába akarják őket tenni, külön a szülőket a gyerekektől. Mutatták, hogy hatfős apartmanért fizettek önrészt, végül megkapták a hatágyas VIP-szobának kikiáltott helyet.

Elmondása szerint gusztustalan, ócska, régi volt a berendezés, koszos, dohszagú, több évtizedes a padlószőnyeg, szúnyogháló nélküli, alacsony ablakok voltak, amiket a pici gyerekek miatt nem tudtak nyitva hagyni, mert életveszélyes lett volna. Egyik gyermeke minden reggelre csalánkiütéses lett a matractól. Az ételek minősége is szint alatti volt, egyedül a svédasztalos reggeli felelt meg, a többi étel egyszerűen rossz, nem gyereknek való volt.

Úgy véli, az állam nagyon túlárazva „hatalmas összegeket fizet az Erzsébet-programban Mészároséknak-Tiborczéknak, akiknek a kisujjukat sem kell mozdítaniuk”.

Egy másik anya arról számolt be, hogy azok a szálláshelyek voltak elérhetőek sokáig, ahol az online vélemények lesújtóak voltak. Szerinte így kell mesterségesen telt házat csinálni lepukkant helyeken közpénzből egy jól körülhatárolható magántulajdonosi körnek.

A programot az állam egy alapítványon keresztül finanszírozza, vagyis a családok 220 ezer forintos nyaralási költségéből 202 ezer forintot vállal át. A családok némi önrészt és az utazást állják.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.