Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, magasan veri Csányi Sándort

Sohasem volt még ekkora vagyona Mészáros Lőrincnek mint most.

2021. február 3., 10:46

Szerző:

Forbes magazin tíz leggazdagabb magyar listáján új szereplők is vannak, köztük két orosz is, akik azonban csak ketten együtt tudnak nagyobb vagyont felmutatni, mint amennyi Mészáros Lőrinc zsebét nyomja.

 

Mészáros Lőrinc 479,4 milliárd forintos egyéni rekorddal lett a tavalyi év leggazdagabb magyarja.

 

Ez igencsak látványos eredmény, tekintve, hogy Mészáros pénztárcáját tavaly még egy válás és azzal együtt feltehetőleg, némi vagyonelosztás is könnyítette.

 

A második helyen Csányi Sándor végzett, akinek 86 milliárd forinttal van kevesebb vagyona, mint az aranyérmes Mészárosnak. Csányi azonban annak ellenére érte el ezt az eredményt, hogy a járvány keményen érintette az OTP árfolyamát.

 

A top 10-ben érdekesség, hogy először lett dobogós a Wallis-tulajdonos Veres Tibor. Ezt a vezető lengyel ingatlanos cég megszerzésének köszönheti a Forbes szerint.

 

Új szereplő a gazdaglistán a két orosz Rahimkulov fivér, akik elfoglalták a 4. és a 7. helyet, ha pedig összefognak, ketten megelőzik Mészáros Lőrincet is. Apjuk, Megdet Rahimkulov a rendszerváltozás után a Gazprom képviselőjeként érkezett Magyarországra, és hamarosan óriási befolyásra tett szert az energetikai és a bankszektorban egyaránt. Amikor tíz éve visszaköltözött Oroszországba, vagyona gerincét OTP- és Mol-részvényei adták. Ma már azonbam fiai által tulajdonolt vagyonkezelőben, a Kafijat Zrt.-ben vannak a részvények, és ez a cég komoly ingatlan portfóliót is tulajdonol. Megdet Rahimkulov vagyonát jelenleg 1,4 milliárd dollárra teszi az amerikai Forbes - írja a 24.hu

 

A hatodik helyezett Gattyán György, aki korábban élő pornóstreamelő platformjával szerezte vagyonát, de most nagy tervei vannak a Kodolányi János Egyetemmel is, amit szintén megvett. 

 

Így néz ki a top 10:

 

  • 1. Mészáros Lőrinc 479,4 mrd
  • 2. Csányi Sándor 393,4 mrd
  • 3. Veres Tibor 258,6 mrd
  • 4. Rahimkulov Timur 257 mrd
  • 5. Felcsuti Zsolt 246,1 mrd
  • 6. Gattyán György 245,6 mrd
  • 7. Rahimkulov Ruszlán 240 mrd
  • 8. Demján Sándorné 214,3 mrd
  • 9. Szijj László 184,4 mrd
  • 10. Széles Gábor 146 mrd

 

Az 50-es lista további érdekességei:  

 

  • Garancsi Gábor a 23. leggazdagabb, vagyona 66, 7 milliárd forint. Róla azt írja a lap, hogy bekebelezte a Vajna-hagyaték legértékesebb cégét, gyakorlatilag immár az övé a budapesti szerencsejátékpiac. Közben a Market tele van munkákkal, a Mol Campus 120 méteres tornyán is nagy erőkkel dolgoznak a Kopaszi-gáton.
  • Varga Zoltán a Centrál Médiacsoport tulajdonosa a 36. helyen áll 39, 8 milliárddal
  • Simicska Lajos még mindig 37., 39,2 milliárddal.
  • Vajna Tímea a 39., a becsült vagyona 38,6 milliárd forint. Róla azt írják, Papíron új tulajdonosa lett májusban az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfectnek. A VMT Holdings LLC ugyan Las Vegasba van bejegyezve, Vajna Tímea a Forbes kérdésére megerősítette, hogy ő a végső tulajdonos.
  • Schmidt Mária a 42. lett a vagyona pedig 35,1 milliárd ft
  • Az ötvenes listában szereplő mindhárom hölgy örökösként került be a leggazdagabbak közé. 

 

Még egy érdekesség van a listában: az ötven magyar ugyanis 49 mert, egy folyamatban lévő bírósági per miatt egy üres fehér folt is szerepel rajta - írja a 444. hu. Ez a Hell energiaitalból meggazdagodott Barabás családot takarja, akik tavaly pert indítottak a Forbes magyarországi kiadója ellen így értéke el, hogy ne szerepeltessék őket a leggazdagabbak listáján. 

 

 

 

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.