Mészáros Lőrinc lánya papíron egyszerre több helyen is képes jelen lenni a térben és az időben, rejtély, mi a trükkje

2019. július 25., 11:51

Szerző:

Nagyon sűrű délelőttje volt május 30-án Mészáros Lőrinc idősebb lányának, Mészáros Beatrixnek. Aznap 11 órára Budapest belvárosába, az Andrássy útra, fél órával később pedig Újpestre volt hivatalos egy közgyűlésre, majd újabb fél óra elteltével papíron ő nyitotta meg a családi cégbirodalom herceghalomi központjában a taggyűlést.

A cégbírósághoz leadott hivatalos dokumentumok szerint Beatrix az első kettőn jegyzőkönyv-hitelesítő, a harmadikon levezető elnök volt, míg testvére, Homlok-Mészáros Ágnes az újpesti találkozón vezette a jegyzőkönyvet. Pedig hagyományos közlekedési eszközökkel ennyi idő alatt még akkor sem érhettek oda a különböző helyszínekre, ha az eseményeket néhány perc alatt lezavarták – írja a G7.

A rendezvények közül kettő kifejezetten jelentős volt. A Talentis Group herceghalomi közgyűlése azért is fontos, mert ez a vállalat a teljes birodalom egyik legfontosabb cége, ahol éppen 10,6 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a család. Az Andrássy úton tartott találkozót pedig azért nem hagyhatta ki Mészáros Beatrix, mert ott a család egyik tőzsdei cége, az Opus Nyrt. képviseletében járt el az igazgatóság elnökeként.

Az Andrássyról Újpestre szerencsés esetben még át lehet érni autóval 16–35 perc alatt, ha nem túl nagy a forgalom. Herceghalomra kijutni a fővárosból már legalább háromnegyed órát vesz igénybe.

Balról a második Mészáros Beatrix, jobb oldalon Mészáros Lőrinc
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár egy ilyen esemény sokszor valóban csak formalitás, más cégek tapasztalatai alapján 20 percig még akkor is eltart, ha csak a legfontosabb dolgokról döntenek. Mészáros Beatrix sajtósán keresztül azt nyilatkozta a lapnak, hogy az elsőn csak délben végeztek. Így az üzletasszony tényleg nem volt ott a másik két közgyűlésen az azok jegyzőkönyvében szereplő időpontokban. Ezt az ellentmondást azzal magyarázták, hogy a dokumentumokban a hivatalos tervezett kezdési időpont szerepel, arra az időpontra lett összehívva a közgyűlés.

Valójában azonban a második esemény az első elhúzódása miatt jelentős csúszással kezdődött, és bár ezt gyorsan lerendezték, elkéstek a harmadikról. A kezdési időpont állításuk szerint azonban ennek a találkozónak az irataiban is csak tájékoztató jellegű. A tényleges vonatkozó adatot a dokumentum azért nem tartalmazza, mert az nem jogszabályi elvárás.