Mészáros Lőrinc három gyermeke még háromszázmillióval többért újítja fel a Nemzeti Lovardát

2017. szeptember 20. 10:59 - szerző: Ágoston Zoltán

Az eredeti elképzelésekhez képest összesen egymilliárddal többért.

Víztározó és kocsiszín-szerelőakna kiépítése, útépítés, valamint a kerti locsoló kiépítése és a növénytelepítés miatt nettó 2,54 milliárd forint helyett 300 millió forinttal többe, 2,86 milliárd forintba fog kerülni a Keleti pályaudvar mellett fekvő Nemzeti Lovarda felújítása – fedezte fel a Napi.hu. A változtatásról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tett bejelentést a a Közbeszerzési Értesítőben.

Orbán Viktor, Mészáros Beatrix, Fazekas Sándor és Mészáros Lőrinc mangalicatelepet avatnak Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MNV tavaly márciusban hirdetett győztest a Nemzeti Lovardáról szóló pályázaton, amelyet a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft.-ből és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos gázszerelő három gyermekének, Beatrixnak, Ágnesnek és Lőrincnek a tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt.-ből álló konzorcium nyert el. Eredetileg egyébként úgy volt, hogy az egész 1,8 milliárdba kerül majd, vagyis másfél év alatt összesen egymilliárddal nőtt a felújítás ára.

A Fejér-B.Á.L. Zrt.-t 2015-ben 5,1 millió forint kezdőtőkével indították útnak. A cég azonnal repülőrajtot is vett, fél év alatt, 2015-ben 1,18 milliárd, 2016-ban már 3,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el. 2015-ben 65 millió forint, tavaly már 319 millió forint adózott nyereséget tudhatott magáénak.