Mészáros Lőrinc közvetlen közelében fejlődhet az állami földnyilvántartás is

2019. október 21., 09:30

Szerző:

A 4iG Nyrt. végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését – írja a 24.hu.

A 4iG az elmúlt hónapokban került többségi Jászai Gellért irányítása alá. Jászai korábban Mészáros Lőrinc üzlettársa és jobbkeze volt a Mészáros-birodalom élén.

A cég közleménye szerint a munka eredményeként a papír alapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és – ahol erre a közigazgatás folyamatai lehetőséget adnak – automatizált eljárások váltják majd ki, csökkentve a személyes ügyintézés szükségességét.

A Budapesti Értéktőzsdén közzétett projekt uniós forrásból valósul meg, fővállalkozója a Tigra Kft., a 4iG-t érintő alvállalkozói megbízás értéke 2,069 milliárd forint.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.