Mészáros Lőrinc: 10 millió euróból gazdálkodik a Felcsút, sokat segítettek a tao-pénzek

2020. július 12., 14:30

Szerző:

Hosszú PR-interjút készített Orbán Viktor Felcsúton lakó házi sportújságírója Mészáros Lőrinccel a Nemzeti Sportban.

Nézzük meg, milyen kérdésekkel izzasztotta meg a Puskás Akadémia csapatát működtető alapítvány elnökét:

  • A Puskás Akadémia elnökeként, felcsúti sportvezetőként ez a bronzérem jelenti eddig a csúcsot?          
  • Bár az NB II és a profizmus már csaknem másfél évtizede is valóság volt Felcsúton.
  • Lesznek még nagy erősítések? Mennyi pénzt költenek az Európa-liga előtt?          
  • Az akadémia névadója, Puskás Ferenc személye nemcsak egyik vagy másik régióban fontos, hanem minden magyar szurkoló örök kedvence.         
  • A vadászat vagy a foci az első számú szenvedélye?          
Átadták az Autohof Óbarok kamionos pihenőhelyet
Fotó: Bodnár Boglárka

És lássuk a válaszokat: 

  • Ezért vagyok különösen büszke arra, hogy az eddigi legnagyobb sikert, a nemzetközi szereplést érő bajnoki bronz­érmet részben saját nevelésű, rendszeresen játszó futballistákkal értük el.
  • Azt kértem a kollégáimtól, hogy külföldi játékost csak akkor szerződtessünk, ha sokkal-sokkal jobb a magyar futballistáknál. Csak a sokkal jobb külföldi kell! Nincs értelme idehozni olyan játékost, aki hasonló tudású vagy gyengébb a mieinknél.
  • Nagyjából tízmillió euróból gazdálkodik a profi klub, amiben a még korosztályos csapatokban szereplő, de már profi szerződésű többtucatnyi akadémista játékos fizetése is benne van.
  • ….fiatal élvonalbeli klubként sokat kell még dolgoznunk azért, hogy legalább annyi szurkolónk legyen, amennyi az egyébként szerény előrelátással mindössze alig négyezresre épített stadionunkat rendre megtölti, például akkor, amikor – reményeink szerint – hamarosan nemzetközi mérkőzéseket játszhatunk itt, Felcsúton.
Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Orbán Győző a felcsúti stadionban
  • …sokan támadtak, támadnak bennünket a névválasztás miatt is, holott azt gondolom, sokat tettünk Puskás Ferencért már életében, és aztán azóta is, a tárgyi és szakmai hagyatékának ápolásával, trófeáinak hazahozatalával, a FIFA Puskás-díj létrejöttének felcsúti bejelentésével, azóta is bővülő Aranycsapat-gyűjteményünk gondozásával.
  • A helyi politikától ugyan visszavonultam, de ezért nem fáj a szívem, mert így is sok mindent tudok tenni a településért. Polgármesterként óriási nyomás nehezedett rám az ellenzéki sajtó részéről, sértegettek, zaklattak, számtalanszor megbántottak, amit a családom segített elviselni.

  • Az akadémia működése hosszú távon biztosítva van. A taoforrások sokat segítettek, hogy kiépülhetett az akadémia az elmúlt években…

Mészáros Lőrinc, mint Super Mario - graffiti egy falon

Akinek kedve van elolvasni a teljes interjút, az itt teheti meg. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.