Mészáros Lőrinc elzavarta a HVG riporterét, most az erről szóló hangfelvétel törlésére szólította fel az összes lapot

2020. február 14., 15:15

Szerző:

Hatmilliárd forintos veszteséggel veszi meg az állami MVM Mészáros Lőrinctől az általa nyereségesen átvett Mátrai Erőművet, mint ismert. A HVG újságírója ezzel kapcsolatban szerette volna kérdezni a Fehován (Fegyver, Horgász és Vadászati Kiállításon) csütörtökön felbukkant dollármilliárdost, ő azonban nem állt kötélnek, sőt, a HVG hangfelvételének tanúsága szerint elzavarta a lap riporterét.

„Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?"

– mondta egyebek mellett az újságírónak. 

Az erről szóló beszámolót a HVG nyomán több portál – köztük így a 168 Óra Online is – szemlézte, így ezek pénteken mind kaptak Mészáros Lőrinc jogi képviselőjétől egy levelet, amelyben tudatja, hogy Mészáros nem közszereplő, a hvg.hu felvételének elkészítéséhez pedig nem járult hozzá, ezért felszólítja a médiumokat, hogy töröljék a hangfelvételt.

A hvg.hu jelezte, hogy a felszólításnak nem tesz eleget. És nem törli a hangfelvételt a 168 Óra Online sem.

Az idei Fehova egyébként különösen  izgalmasnak ígérkezik, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes például ugyanott jelentette be, hogy pöttyös, ázsiai szarvasokkal pótolná a sertéspetis miatt kilőtt, illetve kilövendő vaddisznókat a magyar vadaskertekben. És hol van még a vége: a rendezvény február 16-ig tart.

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.