Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kiderült, hogy ki a leggazdagabb ember 2019-ben Magyarországon

2019. december 26. 10:38 - szerző: 168 Óra

Idén hatodik alkalommal állította össze a magyarországi Forbes a milliárdoslistáját, amelynek élén továbbra is Mészáros Lőrinc áll (407,7 milliárd forintos vagyonnal), őt követi az OTP-vezér Csányi Sándor (368 milliárddal), és a harmadik helyen áll Gattyán György (244,9 milliárd forinttal) - írta az Index.

Mészáros és Csányi vagyona már nemzetközi viszonylatban is számottevő, ugyanis az amerikai Forbes márciusi "A világ milliárdosai" című összeállításában mindkét milliárdos szerepelni fog.

Az első két helyezett jó évet zárt, Csányi Sándor idén 50 milliárd forinttal növelte idén a vagyonát, de Mészáros Lőrinc sem panaszkodhat, ő 26 milliárddal lett vagyonosabb egyetlen év alatt. Gattyán György vagyona viszont szinte semmit sem gyarapodott. 

A Forbes megjegyzi, hogy a top 10-ben akad olyan milliárdos, aki mintegy ezer kollégájának adott egyévi bónusz fizetést, és olyan is, aki idén szerepel először a listán. Olyan sem történt még, hogy két nő is benne lenne az első 50-ben, és most került először 40 év alatti személy a legvagyonosabbak közé.

A Közgép szélárnyékában viharos sebességgel növekedett az építőiparban egy magyar cég, amelynek tulajdonosai már a leggazdagabb magyarok között vannak. A Duna Aszfalt sikersztorijában fontos szerepet játszott Tiszakécske, Kecskemét, Felcsút és Hódmezővásárhely környéke, valamint a jó kapcsolat több fideszes politikussal.

A negyedik a listán Szíjj László, a Duna Aszfalt vezére: idei vagyonát 207,4 milliárd forintra becsülik, amiazt jelenti, hogy tavaly óta megduplázta a vagyonát. Az ötödik helyen a Demján örökösök állnak 206 milliárd forinttal.

Őket Veres Tibor, Felcsuti Zsolt, Széles Gábor, Kasza Lajos követik, és végül a nagy meglepetés: a top 10-ben feltűnt Jellinek Dániel, az ingatlanbizniszben utazó Indotek-csoport ügyvezető-igazgatója és többségi tulajdonosa. Jellinek 107,5 milliárd forintos vagyonával ért fel a leggazdagabb tíz közé.