Mészáros nyerte a legnagyobb családi cégek versenyét

2020. szeptember 2., 16:04

Szerző:

A Forbes hatodik alkalommal állította össze a legnagyobb magyar családi cégek listáját. Becslésük szerint a listát idén a Mészáros Csoport vezeti - írja a Népszava. 

Első helyen a 2001-ben alapított felcsúti központú cég van – amelyhez az Opus Global, a Talentis Group, a Talentis Agro, a Status Capital és Fejér B.Á.L. tartozik –, becsült értéke 252,3 milliárd forint. 

Második helyen áll az MPF Holding, amely Felcsuti Zsolt és családja tulajdonában áll. Az 1976-ban alapított szingapúri központú vállalkozás becsült értéke 202,6 milliárd forint.

A harmadik befutó az OTP-vezér Csányi Sándor és családja tulajdonában álló Bonafarm Csoport. A 2004-ben alapított cég becsült értéke 105,6 milliárd forint.

Nem maradt ki a listából Schmidt Mária és családja sem. A Terror Háza Múzeum főigazgatójának családi érdekeltsége, a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt. becsült értéke 85,5 milliárd forint.

Az ötödik helyen a Jász-Plasztik Kft. áll 83,6 milliárd forintnyi becsült értékével. A jászberényi központú céget 1990-ben hozták létre, és a Kasza család tulajdonában van.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.