2,8 milliárdos szemétüzletet nyert a Balatonnál Mészáros Lőrinc cégbirodalmának az ékköve

2019. december 5., 17:58

Szerző:

A Mészáros és Mészáros Kft. hat észak-balatoni település – Zalahaláp, Balatonfüred, Pápa, Veszprém, Ajka és Zirc – hulladékgazdálkodási infrastruktúráját, illetve technológiáját korszerűsíti – idézi a hvg.hu a kft. anyacége, az Opus Global Nyrt. közleményét. A cég a megbízást nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tendere alapján a szerződést várhatóan 2020. januárjában írják alá a felek.

Veszprémben 4500 tonna éves kapacitású hulladékfeldolgozó technológiát telepítenek, amelyhez kiépítik a szükséges közműveket, valamint elvégzik a teljes irányítási rendszer telepítését és beüzemelését. Zalahalápon a lomtalanításból származó hulladékok, míg Balatonfüreden a komposztálásra beérkezett anyagok manipulációs és tároló tereit bővítik a hatékonyság javítása érdekében, Pápán a szelektív hulladékok tárolására alkalmas csarnokot építenek ki. Ajkán, Zircen és Veszprémben emellett négy betonozott lakossági hulladékudvart hoznak létre, amelyekhez kiépítik a szükséges közműrendszert is. Ebből veszi most ki a maga részét Magyarország leggazdagabb vagy második leggazdagabb emberének a cége.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.