Részegen karmolta és ütötte a mentősöket a pesti nő, két év felfüggesztettet kapott

2020. június 16., 15:43

Szerző:

Egy harmincnyolc éves nőhöz 2018. június 22-én a hajnali órákban mentőt kellett hívni.

Az ittas állapotban lévő nő agresszívan viselkedett, szidalmazta a mentőszolgálat munkatársait és a mentőtisztet megütötte, valamint megkarmolta.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A nőre a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.