Egy év 11 hónap felfüggesztettet kapott a tatabányai mentős, aki maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőt lopott az OMSZ raktárából

2020. április 23., 20:23

Szerző:

A tatabányai járásbíróság egy év 11 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy mentőst, aki az állomás egészségügyi raktárából fertőtlenítőt, maszkokat és gumikesztyűket tulajdonított el március végén, az ítélet jogerős - közölte a Tatabányai Törvényszék sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A 13 éve mentőző férfi az elkövetéskor, majd később is arra kérte egy egészségügyi webáruházat működtető volt kollégáját, hogy állítsa azt, tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt. A webáruház tulajdonosa a mentőállomás vezetőjének és a nyomozóknak is azt mondta, hogy a kesztyűk tőle származnak, nem tudva arról, hogy lopás történt.

A lopott tárgyak értéke csaknem 60 ezer forint, ennek a fele megtérült, mert a férfi az eszközök egy részét visszavitte a raktárba,

miután megtudta, hogy a lopásról egy szemtanú tájékoztatta a mentőállomás vezetőjét.

A Tatabányai Járásbíróság egy év 11 hónap - 3 év 6 hónapra felfüggesztett - börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, valamint kötelezte, hogy fizessen az Országos Mentőszolgálatnak 35 ezer forint kártérítést.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.