Cáfolja a büntetés-végrehajtás, hogy Mengyi Roland VIP-rab lenne

2020. január 17., 09:46

Szerző:

„Határozottan cáfoljuk a sajtóhíreket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet „a BV úgynevezett VIP-börtöne, ahol a többi közismert intézetnél jóval megengedőbbek a fogvatartás szabályai. Fentieken túl visszautasítjuk azt a feltételezést, hogy bizonyos fogvatartottakkal kivételezne a büntetés-végrehajtási szervezet. A vonatkozó jogszabályokban rögzített, azonos jogok és kötelezettségek illetik meg a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben elhelyezett valamennyi fogvatartottat” - írja a 24.hu kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága arra vonatkozóan, hogy a Voldemortként ismert volt fideszes képviselő Mengyi Roland VIP-rab lenne.

Mengyi Kecskeméten, az intézményt megjártak által csak „parkettásként” nevezett börtönben van. A 24.hu szerint ez azért is érdekes, mert Mengyinek budapesti lakcíme van, a törvény pedig úgy rendelkezik, hogy „lehetőleg” a lakhelyéhez közel eső büntetés-végrehajtási intézménynek kell befogadnia az elítéltet.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.