Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Minden járatát elindítja a BKK az érettségi után is

2020. május 21. 08:42 - szerző: 168 Óra

A teljes kapacitást biztosító normál menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok az érettségi után is

- közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Koronavírus - Utcai fertőtlenítés Budapesten
Fotó: Mónus Márton

Mint írják, április végén jelentették be, hogy a májusban kezdődő háromhetes érettségi időszakára - a biztonságos utazás feltételeinek megteremtése céljából -

a legsűrűbb, teljes kapacitást biztosító, tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indítják a járataikat.

Május 18-tól, hétfőtől a kormány feloldotta a kijárási korlátozást Budapesten. A várakozások szerint a döntés következtében növekedni fog a közösségi közlekedést használó utasok száma, hiszen a fővárosi cégeknél lassan visszavonhatják a home office munkavégzés lehetőségét, kinyit számos üzlet, vendéglátóhely, és az időjárás miatt is egyre többen lesznek a szabadban.

Mindezeket figyelembe véve az érettségi időszak leteltével a BKK továbbra is fenntartja a legsűrűbb járatkövetést lehetővé tevő, tanítási időszakban érvényes menetrendet.

Hangsúlyozták, a kijárási korlátozás feloldásával a biztonságos utazás szabályai nem változtak: továbbra is csak maszkban vagy kendővel, illetve sállal az orrot és a szájat eltakarva lehet felszállni a közösségi közlekedési járatokra. A maszkviselés a megállóhelyeken is kötelező.

Egyelőre még nem változik a fővárosi autóbuszok, trolibuszok felszállási rendje sem: a járművezetők védelme érdekében ezeken a járműveken továbbra sem nyitják az első ajtót, csak a második, harmadik (továbbá csuklós buszok esetében a negyedik) ajtónál lehet felszállni, emellett a kordonozás is megmarad.

A fővárosi járműveket továbbra is sűrűn, napi rendszerességgel fertőtlenítik

- áll a közleményben.

A BKK menetrendje korábban többször is módosult, ezekről itt írtunk: