Menesztették a kukaholding vezetőit

2018. december 13., 10:05

Szerző:

Előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV). Eredménytartaléka mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a mérleg leadása után szinte a teljes eddigi menedzsementet kirúgták az NHKV-tól

– értesült a 24.hu.

Menesztették többek között Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót, valamint Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is, vagyis a 24.hu forrásai szerint Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnökének embereit (Weingartnert még az NHKV körüli botrányok kirobbanása előtt nevezeték ki innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkárnak).

A korábban használt hibás adatok miatt újra kellett számolni a 2016-os jelentésben közzétett veszteséget.

Az új végeredmény 1,7 helyett 5,4 milliárd lett, vagyis a működése első két évében saját kimutatása szerint is több mint 9 milliárdos veszteséget termelt.

Az NHKV akkor kapott országos figyelmet, amikor kiderült, hogy óriási a káosz a vállalatnál, és azt sem lehetett tudni, hogy pontosan mekkora a hiány a cégnél. Ennek ellenére újabb 20 milliárd forintos hitelt vett fel. Októberben a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a kukaholdingtól. Ezután a kormány október végén 26,4 milliárd forintot különített el a hulladékszállításhoz. Közölték, hogy rendszerszintű átalakítást nem terveznek a kukaholdingban.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.