Magyar sofőr bukott le: 24 menekülttel a kocsijában elkapták Győrnél 

2020. augusztus 27., 11:26

Szerző:

Huszonnégy illegális migránst szállított teherautójában egy magyar sofőr, a rendőrök embercsempészés miatt eljárást indítanak ellene - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akcióban - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy osztrák rendszámú tehergépkocsit, csütörtök reggel az M1-es autópályán, Győr térségében. Az Ausztria felé haladó járműben a magyar sofőrön kívül huszonnégyen utaztak: nyolcan szírnek, tizennégyen afgánnak, ketten Comore-szigetekinek vallották magukat - írták.

A jármű utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták. Az illegális migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezető ellen embercsempészés miatt eljárást indítanak