Megváltoztatta vallomását a kamasz, akit két hajléktalan megölésével vádolnak

2018. május 17. 16:13 - szerző: 168 Óra

Csütörtökön folyatódott annak a fiatalkorú vádlottnak a pere, aki a vád szerint tavaly áprilisban, akkor 15 évesen egy éjszaka két hajléktalant ölt meg Tatabányán. Az utolsó pillanatban a fiú megváltoztatta vallomását, pedig korábban elismerte bűnösségét. Azt állítja, hogy nem egyedül bántalmazta az áldozatokat, és megfenyegették, azért tette. A bíróságon azonban levetítették a gyilkossági helyszíneken készült kamerafelvételeket, amiken csak egy ember látható – számol be az Index a tárgyalásról.

M. A. Tatabányán élt édesanyjával és kisöccsével, hetedik osztályos tanuló volt. A vádiratból és a tárgyalások alatt elhangzottakból is kiderül, hogy érzelmileg súlyosan elhanyagolt volt, már fiatalon sok problémája volt a családjával és az iskolában is, 2016-ban ő maga kérte, hogy vegyék állami gondozásba. 

Fotó: Bazánth Ivola

Tavaly egy éjszaka barátaival iszogatott, majd hazafelé egy buszmegállóban olyan brutálisan megvert, majd magára hagyott egy hajléktalant, hogy a 44 éves férfi belehalt sérüléseibe. Még ugyanezen az éjszakán nem sokkal később egy presszó mellett is puszta kézzel agyonvert egy másik hajléktalant.

A fiú korábbi vallomásában elismerte a gyilkosságokat, de ma a tárgyalás végén, a perbeszédek előtt a vádlott szót kért, és megváltoztatta a vallomását. Azt mondta, hogy egy ismerőse megfenyegette, hogy megöli őt vagy testvérét, ha nem bántja az első sértettet. A második hajléktalant pedig már az ismerőssel együtt verték. A bíró rákérdezett, hogy miért várt eddig ezzel a vallomásával.

– Nem mertem eddig elmondani, mert azt hittem, ez még rosszabb lesz. A családomat féltettem, és magamat a börtönben, ahol szintén vannak ismerőseik. Betelt a pohár azzal, hogy más helyett tartom a hátamat. Elegem van

– válaszolta a fiú.

Pénteken lett volna ítélethirdetés az ügyben, de az új vallomás miatt ezt júniusra elnapolták.