Megtagadta a vallomástételt a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

2018. szeptember 19., 19:43

Szerző:

Megtagadta a vallomást a folytatólagos kihallgatása során a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter  – tudta meg a 24.hu. Az információt a Fővárosi Főügyészség is megerősítette.

– A kérdezett ügyben a rendőrség 2018. szeptember 6. napján hallgatta ki először a gyanúsítottat, és ezzel az ügy az új Be. rendelkezései szerint vizsgálati szakaszba lépett. A gyanúsított az ügy érdemében vallomást nem tett. Az egyéb kérdésekre, így a nyomozás várható irányára és leendő eljárási cselekményekre vonatkozóan is  – a nyomozás érdekeire figyelemmel – a főügyészség jelenleg nem tud tájékoztatást adni

– mondta a portálnak Gasz Péter ügyész.

R. Szilvesztert gyanúsítják a soroksári futónőként ismert Gyurik Krisztina öt évvel ezelőtti brutális meggyilkolásával, a férfi DNS-e egyezik a helyszínen talált nyomokkal. A hvg.hu információi szerint R. Szilveszter áldozata mobiltelefonját is elvette, és amikor a férfi betörések miatt, egy hónappal a gyilkosság után rács mögé került Sopronkőhidán, nála volt a telefon. A készülék letétbe került a többi tárgyával együtt. Ez a mobiltelefon végig letétben maradt azt követően is, hogy R. Szilvesztert néhány héttel a gyilkosság után elkapták.