Holnap megszűnik a Magyar Nemzet és elhallgat a Lánchíd Rádió

2018. április 10., 10:20

Szerző:

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu – tudta meg az Index.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Tíz órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését. Közölték, hogy  lap munkatársainak holnap már nem kell bemenniük.

A Lánchíd Rádió Kft. ezzel párhuzamosan közölte, hogy a tulajdonába tartozó csatorna éjfélkor elhallgat.

Fotó: 168 Óra archív

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A Simicska Lajos médiaportfóliójához tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám információnk szerint ott is „racionalizálás” lesz. 

A 168 Óra információi szerint Simicska Lajos megvált hetilapjától is, a Heti Válasz eladásáról azonban eddig a percig nincs hivatalos közlés. A lap egyik munkatársa, a fotóriporter Balogh Dávid ezzel a fényképpel mutatta meg Facebookon a bejelentés pillanatát:

Kérdésünkre Ungár Péter frissen megválasztott LMP-s országgyűlési képviselő megerősítette a Mérce információját, miszerint ma tárgyalásokat kezd a Magyar Nemzet kiadójának megvásárlásáról, ennél többet azonban a tárgyalások végéig nem akart mondani. 

Ez az jelenti, hogy ha sikerül a tranzakció, a lap tovább élhet, bár egyes információk szerint csak a a lap online változatát, az mno.hu-t vinné tovább. Ungárnak telhet a vásárlásra, a 2006-ban elhunyt ingatlanmogul Ungár András sokmilliárdos, aktívan működő üzleti vagyont hagyott örökül feleségére, Schmidt Máriára, a Terror Háza igazgatónőjére, a NER és Orbán Viktor tanácsadó kormánybiztosára valamint gyermekeire, Annára és Péterre. Ungár Péter 2009-ben nagykorúvá válva teljes jogú és aktív kezelője üzletrészének, az utóbbi években igazoltan főrészvényesként szavazó, döntéseket hozó vezetőtársa a családi cégeknek.

A Magyar Nemzet megszűnésének bejelentéséről és az azutáni pillanatokról, Balogh Dávid fotóriporter további képeket készített: