Megszűnik a Magyar Idők, a G-napon akarják újraindítani az újra kormánypárti Magyar Nemzetet

2019. január 24., 08:21

Szerző:

Eldöntött tényként számol be a Népszava arról, hogy megszűnik az Orbán-kormány szócsöveként működő napilap, a Magyar Idők, és helyette újraindítják a 2018. április 10-én a Fidesz újabb kétharmados győzelme nyomán Simicska Lajos által megszüntetett Magyar Nemzetet. Az ellenzéki napilap egy kormányzati szereplő azt mondta, a Magyar Nemzet újraindulásának az időpontja február 6., a hírhedt G-nap időpontja lehet, 2015-ben ugyanis Simicska Lajos ezen a napon szakított a nyilvánosság előtt Orbán Viktorral, újraindulási dátumként február 6-nak szimbolikus üzenete lenne. Gondolkodnak március 15-én is, de az ünnepnap, így akadályokba ütközne az újrainduló Magyar Nemzet terjesztése.

Fotó: Herczeg Szonja

A Népszava arról is ír, hogy a Magyar Idők szerkesztőségét ki kell egészíteni, mert önmagában nem felel meg a Magyar Nemzet elkészítésére. Az újrainduló kormányzati napilapot állítólag sokszínűbbnek szánják a Magyar Időknél, ahogy a Népszava fogalmaz, inkább a Mandiner tálalási módja jellemezné. 

Az addig kormányzati szócsőként működő Magyar Nemzet 2015. február 6-tól a bezárásáig kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Bár 2018. április 10. után az akkori szerkesztőség elkérte a névhasználati jogot Simicska Lajostól, a milliárdos nagyvállalkozó, a Fidesz volt pénztárnoka és második legnagyobb hatalmú embere  erre nem volt hajlandó. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.