Megszólalt Thürmer Gyula pártja: A CEU nem a miénk

2018. október 29., 09:31

Szerző:

Már nagyon vártuk, hogy a Magyar Munkáspárt is nyilvánosság elé álljon az álláspontjával a CEU ügyében. Úgy tűnik, Thürmer Gyula alakulatának nincs ellenére az egyetemmel szemben indított kormányzati támadás, és más ellenzéki pártoktól eltérően nem szólítanak fel az egyetem működését garantáló államközi megállapodás aláírására. A párt honlapján közzétett közlemény így hangzik: 

– A CEU a kormány és liberális erők küzdelmének jelképévé vált. Az ügyet bonyolítja, hogy az USA presztízskérdést csinál belőle, mondván, a CEU amerikai, hogy jönnek ahhoz a magyarok, hogy akárcsak egy ujjal is hozzányúljanak. De nézzük meg a dolgozó emberek szemszögéből! Azért hozták létre a CEU-t, hogy a szegény családok tehetséges gyerekei ott tanuljanak? Vagy talán azért, hogy emeljék a magyar oktatás színvonalát? Nem! A CEU a magyar és közép-európai liberális tőkés középosztály káderképzője. A CEU az úri gyerekeké, nem a dolgozó embereké

– állapítják meg bejegyzésükben.

Fotó: Facebook

Állásfoglalásukat két nappal azután tették közzé, hogy a Momentum tüntetést szervezett az egyetem érdekében, miután Michael Ignateff rektor csütörtökön bejelentette, hogy Bécsbe költöztetik a CEU amerikai akkreditációjú programjait, ha a magyar kormány nem írja alá december 1-jéig a kétoldalú megállapodást.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.