Megszavazták, Nikola Gruevszki tiszteletbeli Fidesz-tag lesz

2018. november 21., 07:51

Szerző:

hvg.hu szórakozott egy kicsit a macedón exkormányfővel, és még a menedékjogi kérelméről szóló kedd délutáni döntés előtt indított egy szavazást, hogy vajon a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) hogyan fog dönteni az ügyben. A lehetőségek között szerepelt, hogy mennie kell, mert ide nem jön migráns, hogy elindulhat gyalog az autópályán Ausztria felé (erre voksoltak a legkevesebben), hogy kap egy volt gyerekszobát Orbán Viktor lakásában, de a válaszadók csaknem kétharmada, 63,4 százaléka inkább arra szavazott, hogy 

maradhat, befogadtuk és tiszteletbeli Fidesz tag lesz.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Nikola Gruevszki jelentkezett-e Fidesz-tagnak, az viszont közismert, hogy Orbán Viktorral kiváló viszonyban van. Tőle származik a Stop Soros-kampány szlogenje is, rágalomhadjáratot ugyanis először Macedóniában indítottak el ezzel a felkiáltással az amerikai magyar milliárdos ellen. Hálából a magyar miniszterelnök többször is kampányolt mellette és pártja, a a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) mellett Macedóniában.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.