Megszavazta az eladást, majd gyorsan meg is vette a 3000 négyzetméteres ingatlant a ceglédi Fidesz agilis elnökasszonya

2019. január 29., 11:13

Szerző:

A fideszes többségű ceglédi önkormányzat október közepén határozott  arról, hogy eladásra hirdeti a helyi laktanya egy részét képező, 3000 négyzetméteres területet, rajta egy durván 500 négyzetméteres épülettel.

Az ezt tárgyaló önkormányzati ülésen ott volt az önkormányzati képviselő, Hörömpő Annamária is, aki 

amellett szavazott, hogy a város értékesítse a szóban forgó ingatlant.

Mostanra pedig be is futott az egyetlen ajánlat: a Hörömpő és férje tulajdonában álló PHL Optima Kft. megadta a kikiáltási árat, azaz alig több mint nettó 10 millió forintot ajánlott a telekért és épületért, ahol – pályázatuk szerint – a sportszergyártó cégük telephelyet kíván létesíteni.

A napokban összehívott testületi ülésen – a szintén fideszes polgármester javaslatára –

döntöttek is arról, hogy kössék meg az adásvételi szerződést a PHL Optimával.

– írja a 24.hu.

Hörömpő Annamária
Fotó: Youtube

Az önkormányzati határozatban semmi megkötés nincs az ingatlan jövőbeli hasznosításáról, tehát a Hörömpő-cég akár bérbe is adhatja, vagy értékesítheti is.

A PHL Optima forgalma 2013-2017 között dinamikusan nőtt, 2017-ben már bő 240 millió forintos nettó árbevételt ért el, az adózás utáni profitja pedig 30 millió forint fölé hízott. A sikerben nagy szerepe lehetett egy 2016-os megbízásnak, amelynek keretében a Nemzeti Sportközpontoktól durván 40 millió forintos megrendeléshez jutott a sportszergyártással főtevékenységként foglalkozó cég. Uniós pénzekből is jutott a vállalkozásnak: két éve 8 millió forintot kaptak kapacitásfejlesztésre.

Hörömpő Annamária nevén összesen hat ingatlan van. A Fidesz ceglédi szervezetének 41 éves elnöke résztulajdonosa például egy 15 szobás, 1100 négyzetméteres, helyben csak Hörömpő-kúriaként emlegetett épületnek, amelyet a hozzá tartozó 25 hektáros területtel tavaly 100 millió forintért hirdettek.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.