Megszállták a rendőrök a budapesti lombikklinikát, emberi test tiltott felhasználása a gyanú

2019. április 28., 11:35

Szerző:

Ismét rendőrségi vizsgálat folyik a Humán Reprodukciós Intézet Kft., vagyis a Versys Klinika működésével kapcsolatban – írja az Index

A portál úgy tudja, hogy az intézményvezető Vereczkey Attila otthonában házkutatást tartottak, és lefoglalták az összes számítógépét.

A portál érdeklődésére szombaton a rendőrség közölte, hogy nyomozás folyik emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. 

Az intézményvezető a jövő hétre ígért a lapnak válaszokat.

Fotó: Pixabay

A klinika néhány éve már szerepelt a hírekben, amikor az ÁNTSZ azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az intézmény genetikai PGS szűrővizsgálatot végezzen a beültetésre váró embriókon. A klinika nem rendelkezett kutatási engedéllyel, de a vizsgálat körül is szakmai vita alakult ki. Támogatói azt állították, hogy a PGS hatékonyabbá teszi a kockázatszűrést, az ellenzői viszont a dizájnerbabák megjelenésétől tartottak, mondván, csökkenhet tőle a teherbeesés esélye.

 

Helyreigazítás

A 168ora.hu 2019. április 28. napján közzétett „Megszállták a rendőrök a budapesti lombikklinikát, emberi test tiltott felhasználása a gyanú” című lapszemlénk korábbi változatában az Index nyomán valótlanul állítottuk, hogy Ismét rendőrségi vizsgálat folyik a Humán Reprodukciós Intézet Kft., vagyis a Versys Klinika ellen. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Humán Reprodukciós Intézet Kft. — Versys Clinics — ellen soha nem volt és jelenleg sem folyik büntetőeljárás. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik az ügyben.

Valótlanul állítottuk az Index cikke nyomán, hogy a cég Madarász utcai irodaparkban lévő épületet és a klinika egy részét a rendőrség lezárta, valamint azt, hogy lefoglalták az összes számítógépét. Ezzel szemben a valóság az, hogy a klinika egyetlen részét sem zárta le a nyomozó hatóság. A klinika számítógépei sem kerültek lefoglalásra, azokról csupán adatokat mentettek le.