Mégsem bontották le az éj leple alatt a kétfarkúak pécsi utasváróját

2018. október 18., 10:39

Szerző:

Bár eredetileg úgy volt, hogy az önkormányzat csütörtökön hajnali négykor lebontja azt az utasvárót, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái (passzivistái) építettek a pécsi Ágoston téren –  derül ki a Szabad Pécs cikkéből. A párt egy tegnapi Facebook-posztban jelentette be, hogy tudomást szerzett a bontási akcióról, amelynekl a tervét úgy kommentálta:

„Öööö, hiába csináljátok éjjel, attól még mindenki tudni fog róla.”

 

Csak találgathatunk, hogy az önkormányzat, illetve a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. megriadt a figyelemtől – a kétfarkúak Facebook-posztját eddig 2700-an oszutották meg –, az utasváró mindenesetre még a helyén áll. A Szabad Pécs az önkormányzati tulajdonban lévő PécsMa cikkét szemlézi, amely egy erdőmérnökre és asztalosokra hivatkozva azt írja, hogy akár egy közepes erősségű széllökés is leránthatja az utasváró tetejét, majd pedig össze is döntheti az egészet, és amúgy is, a „balliberális aktivisták” nem is kértek engedélyt az egészre. „Ezért hamarosan elbontják az építményt és a városüzemeltetési cég tárolja majd” – írja a PécsMa. Szóval csak remélhetjük, hogy Pécs nem jut annak az Egernek a sorsára, ahol egy nemrég átadott buszmegálló tetejéről szakadt le egy darab minden szükséges engedély birtokában.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.