Megpuccsolták Páva Zsoltot, egy fideszes testület irányítja Pécset

2017. augusztus 31. 20:03

Egy stratégiai irányító testület segíti a jövőben Pécs vezetését, amelynek célja, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen – írta a PécsMa, a fideszes önkormányzat lapja. A döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó testület tagja Páva Zsolt polgármesteren és az alpolgármestereken kívül Pécs két egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Csizi Péter (aki korábban alpolgármester is volt Pécsen) és dr. Hoppál Péter.

Páva Zsolt
Fotó: MTI / Sóki Tamás

A helyi viszonyokat igen jól ismerő SzabadPécs szerint egyszerűen megpuccsolták Páva Zsoltot, ráadásul egy nappal Orbán Viktor pécsi látogatása előtt. Gyakorlatilag leváltották, de mindenképpen annyira meggyengítették, hogy nem lesz rendes beleszólása a város ügyeibe (sokak szerint eddig sem ő irányította a várost) – írják.

Az, hogy Páva Zsoltnak mennie kell, régóta közszájon forgó pletyka a városban, háttérbe szorításának módjával kapcsolatban számos forgatókönyvről beszéltek már korábban. Erre azonban senki nem számított. Ez ugyanis demokratikus nonszensz, hiszen az egyéni országgyűlési képviselőknek jogilag semmi közük az önkormányzathoz, mégis döntéseket hoznak majd.

A SzabadPécs értékelése szerint valójában Csizi Péter irányítja csütörtöktől Pécset. Csiziről egyébként köztudott, hogy Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottsága elnökének a bizalmasa, akiről pedig hosszú évek óta az a pletyka járja Pécsett, hogy közvetlen ráhatása is van a pécsi városháza ügyeinek alakulására.