Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Megközelítőleg 1,756 milliárd forintból újul meg a a XVII. kerületi szakrendelő

2018. január 18. 11:22 - szerző: MTI

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - mondta Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, az intézményben tartott sajtótájékoztatón. 

2019 második felében valósul meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet fejlesztése. Emeletráépítéssel bővül a rendelő alapterülete, ez lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejöjjön. 

Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba, az informatikai eszközök cseréje 31 millió forintba kerül. Bővítik a liftet is, hogy fekvőbetegeket is lehessen vele szállítani. 

Dunai Mónika hangsúlyozta: a fejlesztés eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a rákosmentieket.