Mégis indulhat a Momentum az EP-választáson

2019. március 22. 13:24 - szerző: 168 Óra

Elhárulni látszanak azok az adminisztratív akadályok, amelyek a Momentumot hátráltatták abban, hogy elindulhasson a májusi EP-választáson – írja az Index.

Március 10-én utasította el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy nyilvántartásba vegye a Momentumot az európai parlamenti választáson. A párt EP-listavezetője, Cseh Katalin azt nyilatkozta, adminisztrációs kérdés miatt történt a párt visszautasítása.

Mint elmondta, a párt költözött, ezzel székhelyük megváltozott, ám akkor ezt a változást nem vezették át mindenhova. A székhelyváltozás miatt korábban az Állami Számvevőszék is rászállt a Momentumra, de végül mégsem vették el az állami támogatásukat.

Az Index azt írja, megkeresték a Fővárosi Törvényszéket és bár választ nem kaptak, nem sokkal később frissültek az adatok. Jelenleg a Momentum bejegyzett székhelye a februári döntésnek megfelelően már a Múzeum körút, és Fekete-Győr is eljárhat a párt nevében, azaz nincs akadálya, hogy a Momentum újra leadja a formanyomtatványt és indulhasson az EP-választáson.