Mégis indulhat a Momentum az EP-választáson

2019. március 22., 13:24

Szerző:

Elhárulni látszanak azok az adminisztratív akadályok, amelyek a Momentumot hátráltatták abban, hogy elindulhasson a májusi EP-választáson – írja az Index.

Március 10-én utasította el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy nyilvántartásba vegye a Momentumot az európai parlamenti választáson. A párt EP-listavezetője, Cseh Katalin azt nyilatkozta, adminisztrációs kérdés miatt történt a párt visszautasítása.

Mint elmondta, a párt költözött, ezzel székhelyük megváltozott, ám akkor ezt a változást nem vezették át mindenhova. A székhelyváltozás miatt korábban az Állami Számvevőszék is rászállt a Momentumra, de végül mégsem vették el az állami támogatásukat.

Az Index azt írja, megkeresték a Fővárosi Törvényszéket és bár választ nem kaptak, nem sokkal később frissültek az adatok. Jelenleg a Momentum bejegyzett székhelye a februári döntésnek megfelelően már a Múzeum körút, és Fekete-Győr is eljárhat a párt nevében, azaz nincs akadálya, hogy a Momentum újra leadja a formanyomtatványt és indulhasson az EP-választáson.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.