Megint költekeznek Matolcsyék az adófizetők pénzéből

MNB – látogatóközpont, múzeum és tanszék is lehet a Bálnában – adta hírül az MTI. A budapesti Bálna kulturális központban oktatási és pénzügyi központ jöhet létre, amely a Magyar Nemzeti Bank (MNB) látogatóközpontjának és pénztörténeti múzeumának, valamint a Corvinus MNB tanszékének adhat otthont a jegybank tervei szerint.

2015. november 30., 09:24

Az MNB honlapján megjelent tájékoztatás szerint tárgyalások kezdődtek a jegybank és a Bálna kulturális központ tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat között a központ megvásárlásáról, miután az MNB írásban vételi szándékát jelezte az ingatlanra.

A jegybank oktatási és pénzügyi centrummá alakítaná a Bálnát. Itt működne az MNB látogatóközpontja, amely pénzügyi ismereteket nyújtana közérthetően az érdeklődők számára a tervek szerint.A központban pénztörténeti múzeumot is nyitnának, amely az MNB tulajdonában álló pénz- és érmegyűjteményt mutatná be a látogatóknak.

Az oktatási központban helyet kaphat egy új, a gazdaságtudományok területén a Corvinussal közösen létrehozandó doktori iskola, valamint – az MNB és az egyetem júliusban aláírt aláírt együttműködési megállapodása alapján – a Corvinus MNB tanszéke is.

(MTI)