Elkaptak újabb két poggyászfosztogatót a reptér nyomozói

2018. február 14. 18:53 - szerző: 168 Óra

Két rakodómunkás még januárban lopott poggyászokból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, elkapták őket a reptér nyomozói – közölte a rendőrség

Fokozták az ellenőrzéseket
Fotó: police.hu

Január 8-án egy feladott poggyászból egy fehérarany gyűrűt loptak ki, majd öt nappal később egy másik utas poggyászából karórát és parfümöt loptak. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói megvizsgálták a járatok rakodási körülményeit, így jutottak el a két rakodómunkáshoz. Házkutatás után meg is találták az ellopott tárgyakat a munkásoknál, és további, feltételezhetően szintén lopott tárgyakat is.

A két munkást előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták.

Az RRI rendőrök egyenruhában és civil ruhában is jelen vannak, és szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel, illetve demonstratív jelenléttel is fellépnek a lopások ellen. A lopások megsokasodott száma miatt a rendőrök is fokozottan ügyelnek a csomagok ki- és berakodására, a munkások ugyanis gyakran összedolgoznak a poggyászok fosztogatásánál.

A rendőrök múlt héten szintén elkaptak két rakodómunkást, akik ékszereket és parfümöt loptak poggyászokból. Balszerencséjükre a náluk tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták a Babos Tímeától ellopott ékszereket is.