Megharapták és fojtogatták a szocialisták aláírásgyűjtő aktivistáját

2019. április 18., 18:06

Szerző:

Földre vitte és megharapta az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáját, Torzsa Sándort, a Societas elnökét (ez az MSZP ifjúsági szervezete) egy feldühödött támadó - írja az Index.

A beszámoló szerint egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal, amivel lelocsolta az egyik nőt, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott:

nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott - mondta az aktivista az Indexnek.

Torzsa, miután levegőhöz jutott, kihívta a rendőrséget, és feljelentést tesz a támadó ellen, aki elment ezután a helyszínről.

Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pulttól nem siettek a segítségére, sőt, valaki azt mondta, hogy „ide vezet, ha beengeditek a feketéket”.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.