Meghalt egy álláskereső férfi, akit leütött az állásszervező, de eltitkolta ezt a mentők elől

2018. június 14. 17:19 - szerző: 168 Óra

Munkaszervezők és az egyik munkás között alakult ki a vita, a 26 éves vádlott megütötte a munkást, apósa pedig ezt elhallgatta a kiérkező mentők elől. A bántalmazott férfi később meghalt – áll az ügyészségi közleményben.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja – egy 44 éves férfi – magyar építőipari munkások részére szervezett munkalehetőséget osztrák építkezéseken.  A férfi 2016. augusztus 7-én az esti órákra beszélt meg találkozót több munkással – köztük a sértettel – azért, hogy még aznap este kiutaztassa őket gépkocsival Ausztriába.

A találkozót egy VIII. kerületi benzinkútnál beszélték meg a munkásokkal, ahova a férfi a 26 éves vejével, az ügy másik vádlottjával érkezett.

A várakozás közben a sértett – aki ittas volt – és a vádlottak között vita alakult ki. A fiatalabb vádlott a sértettet ököllel megütötte a fején, a férfi eszméletét veszítve hanyatt esett, feje a betonra csapódott.

Az eszméletlen sértettet a vádlottak vízzel próbálták ébresztgetni, de a férfi nem tért magához, ezért értesítették a mentőket. A mentőknek a 44 éves vádlott azt mondta, hogy a férfi azért veszíthette el eszméletét, mert ittas volt. Azt azonban elhallgatta, hogy a veje megütötte, és emiatt verte be a fejét a betonba.

A sértett közben kezdett magához térni, valamennyit kommunikált is. A mentők megállapították, hogy nem szorul további ellátásra, ezért távoztak a helyszínről.

Fotó: Youtube

Ezután a gépkocsihoz támogatták őt, aki mindezek után már nem akart beszállni, két kézzel a csomagtartó sínjébe kapaszkodott. A vádlottak akarata ellenére a kocsiba ültették, elvették a mobiltelefonját is azzal, hogy majd csak az Ausztriába érkezésük után kapja vissza. Mivel a sértett a gépjárműben is többször mondta, hogy nem akar elutazni, a sofőr végül a csomagjaival együtt útközben kitette őt, és a telefonját is visszaadta.

A férfi ezután egyre rosszabbul lett, az éjszakai órákban a járdán fekve járókelők találták meg, ők értesítették a mentőket.

A kórházba szállítása és hosszabb kórházi kezelése ellenére később, a bántalmazás miatt elszenvedett koponyasérüléssel közvetetten összefüggő betegségek okán 2017. január végén elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a 26 éves férfit halált okozó testi sértéssel, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével, 44 éves apósát pedig a személyi szabadság megsértése mellett bűnpártolással is vádolja.