Megdöbbentő poénnal búcsúztak kivándorló parancsnokuktól a soproni tűzoltók

2018. szeptember 22., 07:46

Szerző:

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet honlapján még csütörtökön jelent meg egy üzenet, amelyben a soproni tűzoltók vesznek bűcsút az Angliába kivándorló szolgálatvezető parancsnokuktól:

„Sok sikert kívánunk a külföldre távozó kollégáknak! Sok betűből álló országokba ne menjetek, mert nem vagyunk már annyian, így például Saint Vincent és a Grenadine-szigetek kizárva.”

Fotó: Egységes Tűzoltó Szakszervezet honlapja

Magyarországon kezd hatalmas problémát jelenteni a tűzoltók kivándorlása. Salamon Lajos, a  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete elnöke augusztus 9-én az ATV-ben elmondta, hogy létszámproblémákkal küzdenek, és hiába toboroznak, még ezer új tűzoltóra lenne szükség a jelenleg vonuló hétezer mellett. Jellemző, hogy a toborzó felhívásokra sem jelentkeznek annyian, hogy el lehessen indítani egy képzési ciklust.

(A 444 nyomán)

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.