Megbüntették a fóti gyermekotthonról rappelő Dávidot, megtiltották, hogy dolgozni menjen

2020. február 21., 13:17

Szerző:

A bezárásra ítélt fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik lakója, a 17 éves Dávid a napokban megjelent videoklipjében rappelve fejti ki véleményét a gyermekközpont körül kialakult helyzetről. 

„Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt”, „A szobámban nem zakatol kisvasút, a kép a szüleimről már megfakult” – ilyen és hasonló mondatokkal sorjázza a gyerekek sorsával játszadozó döntéshozókat. 

Itt meg is lehet hallgatni a tehetséges fiú dalát:

Azonban a Népszava tudomására jutott, hogy a klip nem nyerte el a fenntartó tetszését, belső vizsgálatot indítottak, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés:

megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

Dávid videóját Szél Bernadett parlamenti képviselő is megosztotta Facebook-oldalán, erre a fiú egyik ismerőse hozzászólásban jelezte, mi történt. A politikus pénteken kereste a gyermekközpont igazgatóhelyettesét, Bíró Endrét, aki megerősítette, hogy vizsgálat indult a videó miatt.

Szél Bernadett szerint felháborító, ami történt. 

Az idén nyáron 18. életévét betöltő fiú számára ugyanis nemcsak pénzszerzési lehetőség a munka, hanem terápiás jellegű is.

 

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.